ביף ג’רקי

בשר מיובש שמגיע מדרום אמריקה
בגרסה מתובלת שמספקת מנת חלבון או סתם כחטיף.
- תנור יבוש
- 1 ק"ג נתח ויסבראטן או נתח דל שומן אחר
- 0.5 כוס רוטב טריאקי
- 5 גרם צילי גרוס
- 4 גרם פפריקה מעושנת
- 10 גרם פלפל שחור טחון
- 3 גרם זרעי חרדל
- 3 גרם זרעי כוסברה
- 10 גרם שום גבישי
- 20 גרם מלח
- לטחון את כל התבלינים להוסיף את הטריאקי
להקפיא את נתח הבשר לשעתיים לפרוס ל 8-10 מ״מ
לערבב בקערה את הבשר והתבלינים וללוש היטב
לסגור עם ניילון נצמד בקערה ולהניח במקרר ל 48 שעות
להוציא מהמקרר ולחבוט בו עם פטיש ע"מ לדקק לחצי מהעובי
- לייבש את עודפי הרוטב והתבלינים על נייר סופג
לייבש בעזרת האמצעים שקיימים אצלך
ניתן בתנור אפיה עם דלת פתוחה על ℃70
או בתנור יבוש יעודי או במעשנה מה שיוסיף לו טעם מעושן.