מלבי שמנת

מלבי שמנת

מלבי שמנת עשיר בטעם

קינוח קר שאני מאוד אוהב

  • סיר
  • מצקת
  • משקל

המלבי

  • 1000 מל חלב 3%
  • 500 מל שמנת 38% להקצפה
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם קורנפלור
  • 35 מל מי ורדים או 3 טיפות תמצית

סירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 40 מל מי ורדים או 3 טיפות תמצית
  • 1 טיפה צבע מאכל אדום

תוספות להרכבה

  • 100 גר פיסטוק חלבי קלוי בלי מלח (אני קונה לא קלוי וקולה לבד על מחבת)
  • 100 גר קוקוס טחון
  • אבקת קינמון

המלבי

  1. שמים את הקורנפלור וכ 250 מל חלב בכוס גדולה

    מערבבים עד שאין גושים ומוסיפים את מי הורדים ומניחים בצד

  2. מכינים את כלי ההגשה בצד מוכנים למזיגה.

  3. שמים בסיר את הסוכר החלב והשמנת ומחממים עד סף רתיחה תוך כדי ערבוב

    כאשר החלב מתחיל לבעבע מערבבים שוב את הקונפלור והחלב שבצד

    ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית עד שמסמיך ממשיכים לערבב תוך גירוד התחתית כ 4-5 דקות(חייב להמשיך לחמם ולערבב נימרצות כדי לקבל מרקם מוצק ולא נוזלי למחרת ומוזגים לכלים שהכנו.

    יש לכסות את הכלים ישר בסוף המזיגה ע"מ שלא יווצר קרום ולהעביר למקרר.

    לתת למלבי להתיצב במקרר כ -4 שעות

הסירופ

  1. יש להכניס את כל המרכיבים לסיר קטן על אש קטנה ולהסמיך כ 20-15 דקות

הרכבה

  1. לוקחים את המלבי מוסיפים קוקוס פיסטוק וקינמון בוזקים מעל את הסירופ.

    וטורפים בהנאה.

קינוח
טורקי
מהיר, קל לביצוע
קל
בסיסית