נקניק פיקנטי ואף חריף טעים מאוד בכריך ועל פיצה
סלמי פפרוני

נקניק פיקנטי מבושל וחריף
- 700 גרם צוואר
- 300 גרם שומן
- 15 גרם מלח
- 2.5 גרם ניטריט
- 0.5 גרם אסקרובט
- 5 גרם פוספט
- 5 גרם פלפל שחור טחון
- 8 גרם פפריקה חריפה
- 5 גרם פלפל קאיין גרוס
- 2 כפות פלפל חריף טרי טחון
- 5 גרם שום גרוס
טחינה
מתחילים בלקצב את השומן והבשר בנפרד
לאחר מכן יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא כמו גם את השומן,
להוציא את הבשר ולטחון ברשת 5 ולהחזיר למקפיא לקרר שוב לחצי שעה,
לקבנוס להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3 ולהחזיר למקפיא,
לטחון את השומן ברשת 5 מ"מ לערבב אתו במערבל עם הבשר והתבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)
נקנוק ועישון
נקנוק בשרוול קולוגן 60Ø מ"מ ומעלה.
עישון ℃50 למשך שעה מעלים את הטמפרטורה ל℃60 כעבור שעה מעלים ל ℃70 מהמעשנה מעביר ליבוש בתנור יבוש 75°c עד לפנימי 65°c.
וישר לאמבטיה קרח כשהתקרר להוציא לתלות ליבוש בחוץ
ההבדל בין הקבנוס לנקניק הוא רק קוטר השרוול