סלמי סוג’וק

סוג’וק סלמי

סוג'וק 

הוא נקניק יבש, מעושן ומתובל העשוי מבשר טחון. מקור הסוג'וק במטבח הטורקי והוא נפוץ גם במדינות הבלקן ומרכז אסיה.

זה הנסיון הראשונה שלי.

  • מטחנת בשר
  • מכשיר למילוי נקניקים
  • מקרר יבוש
  • 700 גרם בשר צוואר בקר (קיצבתי את השומן בנפרד)
  • 300 גרם שומן מהקיצוב
  • 25 גרם מלח שולחן
  • 2.5 גרם מלח ניטריט
  • 5 גרם דקסטרוז
  • 4 גרם פלפל שחור
  • 60 גרם שום טחון
  • 15 גרם פלפל אלפו טחון
  • 2.5 גרם סומאק טחון
  • 5 גרם כמון
  • 4 גרם אבקת כוזברה
  • 2.5 גרם פלפל אנגלי טחון
  • 2.5 גרם פפריקה
  • 5 גרם פוספט (אופציונלי)
  • 50 גרם מים
  • 2.5 גרם סטארטר 6%

הוראות הכנה

  1. נקו וקצבו את הבשר מסילבר סקין גידים וכו ואת השמן קצבו לכלי נפרד וקררו את הבשר והשומן עד ל ℃1

  2. הכינו את התבלינים לפי הכמויות שיצאו לכם אחרי הקיצוב

    שמים את הסטארטר בכוס מים פושרים מסוננים בתחילת העבודה כמו גם את שרוול הקולוגן בכוס מים בשלב הזה

  3. טחנו את הבשר שלכם ברשת 5 מ"מ

    ואת השומן ברשת 8-10 מ"מ

  4. הוסף את התבלינים והתרבית לבשר הטחון שלך וערבב עד שהוא הופך דביק מאוד.כך שאם אתה תופס חופן קטן הוא יידבק ליד שלך אם תחזיק את היד שלך הפוך,

    לאחר מכן הוסף את השומן וערבב היטב.

  5. מנקנקים וקושרים את הקצוות, דוקרים את הנקניק, מורחים תרבית עובש לבן, ואז שוקלים את הנקניק. אני אוהב לרשום משקל יעד כדי לדעת מתי הוא מוכן. ירידה של 10% – 15% במשקל היא יעד טוב אני כנראה ילך על 25%-30%

  6. התסס את הסלאמי שלך על ידי הנחתו בסביבה שבין ℃24 – ℃29 עם לחות גבוהה למשך 18-24 שעות. אתה יכול להשיג לחות גבוהה על ידי עטיפת סלמי בניילון נצמד. זה נועל את הלחות. מקום טוב לתסיסה הוא בתנור שלך עם האור דולק אבל התנור כבוי. טווח המטרה לתסיסה להגיע ל-pH בין 5.2 ל-4.9,לעולם לא מעל.

  7. בזמן התסיסה אפשר להניח קרש חיתוך כבד כדי לקבל צורה אליפטית,

    לאחר סיום התסיסה לתלות באזור של ℃12 עם 80% לחות למשך 3-7 ימים (או עד להשגת ירידה במשקל המטרה). ככל שתתלו אותו יותר זמן הוא יהפוך יבש יותר (העדפה אישית שלי 30% ירידת משקל ואף מעבר)

  8. לאחר שהסוג'וק שלך סיים להתייבש, הוא מוכן לבישול ולהנאה.

    הדרך המסורתית לאכול סוג'וק פשוט לחתוך את הסוג'וק ולטגן במחבת עם ביצים סטייל בייקון.

מבוסס על המתכון הנ”ל

https://twoguysandacooler.com/sujuk/

נקניק, סלמי
ארמני, טורקי
מיובש, סלמי, קל לביצוע
קל
בסיסית