פיצה נפוליטנית

פיצה נפוליטנה
היא סוג של פיצה העשויה מבצק בן 4 מרכיבים בעלי יחסים קבועים עגבניות ומגבינת מוצרלה.
את הגרסה האיטלקית הקלאסית מכינים מעגבניות סן מרזנו, זן הצומח בקרבת הר וזוב, וממוצרלה "די בופלה קאמפנה",
אופן הכנת הפיצה נפוליטנה מוכר כחלק ממורשת תרבותית של איטליה
ראש עיסה.
- 100 גרם קמח פיצה "00".
- 100 גרם גר' מים פושרים (עדיף מינרלים או מסוננים)
- 5 גרם גר’ שמרים יבשים
בצק
- 585 גרם קמח פיצה "00"
- 55 גרם קמח טיפו 1 איטלקי או קמח כפרי ישראלי
- 340 גרם מים קרים מאוד
- 21 גרם מלח דק.
ראש עיסה
מערבבים הכל ביחד מערת מיקסר מכסים במגבת ונותנים לתערובת להכפיל את עצמה פי 2-3.
בצק
מוסיפים לקערת המיקסר את כל המים וראש העיסה ומתחילים ללוש עם וו לישה.
עוצרים אחרי דקה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המלח.
לשים עד שמתאחד לכדי גוש ומוסיפים את המלח לתחתית הבצק
ולשים בערך 8 דקות.
נותנים לבצק מנוחה של 20 דקות כגוש בתוך הקערה כשהיא מכוסה
ולאחר מכן נחלק לכדורים ונכדרר כדורים של 300 גרם.
התפחה בטמפרטורת חדר עד שהכדורים מכפילים את נפחם פי 3.
פותחים את הבצק כאשר משאירים טבעת בצק בהיקף עבה יותר
מוסיפים את הרוטב והמוצרלה ולטאבון.