בוואריה

קרם בוואריה עם שבבי שוקולד מריר
קינוח עתיק ואלמותי כשנעשה נכון.
- מדחום
- מיקסר
- 30 גרם ג'לטין שקוף ללא טעם
- 150 מל מים קרים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 500 מל ליטר חלב 3%
- 130 גרם סוכר
- 5 יח חלמונים L
- 1 כפית מחית וניל
- 750 מל שמנת מתוקה
- 1 קורט מלח
רוטב והגשה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
- שקדים או אגוזים קצוצים
שמים בכוס מים קרים את הגלטין ומניחים במקרר ל10 דקות [timer minutes=10][/timer]ע"מ שיתרכך
מגרדים את השוקולד בפומפיה גסה לשבבים מניחים במקרר
בסיר טורפים לתערובת אחידה את הסוכר החלמונים הוניל והמלח.
שמים בסיר את החלב ומביאים לרתיחה, מוסיפים את החלב החם לסיר הביצים תוך כדי ערבוב תמידי, עד לטמפרטורה 82 מעלות, להסיר מיד מהאש ולשים בתבנית עם מים קרים לעצור את הבישול ולהוסיף מיד את הג'לטין ולערבב עד להמסה מלאה של הג'לטין, ולקרר לטמפרטורת החדר(כ20 דקות).[timer minutes=20][/timer]
בקערת מיקסר מקציפים שמנת לקצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת אל התערובת האנגלז עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מפרידים כ30% מהתערובת לכלי נפרד, ומקפלים לתוכו את השוקולד המגורד.
מוזגים לכוסות הגשה את התערובת הלבנה ומניחים במקפיא ל כ [timer minutes=20][/timer]20 דקות להוציא להוסיף לכוסות את התערובת עם השוקולד ולהכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות
רוטב שוקולד
להמיס במיקרו את השוקולד להוסיף את השמן ולערבב היטב
הגשה
בוזקים רוטב שוקולד ומעט אגוזים ושקדים