קרם בורלה

קרם בורלה

קרם בורלה קינוח צרפתי מפורסם בעל שכבה של סוכר מקורמל טעים טעים טעים

  • תנור אפיה
  • תבנית עמוקה
  • 500 מ"ל מ”ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 יחידה מקל וניל בינוני
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 6 יחידות חלמונים L
  • סוכר חום
  1. מחממים תנור ל [wprm-temperature value=”120″ unit=”C” icon=”oven-fan”]

  2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
  3. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
  4. מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.

  5. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה.

  6. אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.

הגשה

  1. בוזקים סוכר חום על הקרם ושורפים עם ברנר עד שמתקרמל

    להיזהר לא לשרוף זה נהיה מר ונהרס

מתוק, קינוח, קל להכנה
צרפתי
קרם
קל
מתחיל