נקניק מיסליבסקה

נקניק מיסליבסקה

נקניק מיסליבסקה (נקניק ציידים) בפולנית Kielbasa myśliwska הוא סוג של קילבסה מעושן קלות ומיובש.

  • מטחנת בשר
  • מכשיר מילוי לנקניקים
  • מייבש מזון
  • מערבל בשר
  • 1000 גרם בשר חזיר 30% שומן (או בקר)
  • 18 גרם מלח גס
  • 2.5 גרם מלח ניטריט 6%
  • 0.5 גרם מלח אסקרובט
  • 3 גרם פוספט
  • 2 גרם פלפל שחור
  • 3.5 גרם שום גבישי
  • 3 שיני שום
  • 2 גרם גרגירי ערער
  • 50 מ"ל מים

טחינה

  1. יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא, במקביל יש לטחון את כל התבלינים דק.

  2. להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3, לערבב אתו במערבל עם התבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)

לקבנוס

  1. לקבנוס נקנוק בשרוול קולוגן 23Ø מ"מ או מעי טבעי, או להזליף על רשת פסים בקוטר 20 מ"מ להכניס לעישון ℃70 למשך שעה מהמעשנה מעביר ליבוש בתנור יבוש 75°c עד לאיבוד 50% ממשקל או כ 5-6 שעות בתנור אפיה טורבו עם דלת מעט פתוחה על ℃75 עד ℃65 פנימי

לנקניק

  1. נקנוק בשרוול בקוטר 40Ø מ"מ ליחידות של 10-15 ס"מ להשאיר בחוץ כ 24 שעות לעשן ב-℃70 למשך עד ℃65 פנימי.

    להעביר למקרר יבוש לשבועיים עד איבוד 35-45% מהמשקל.

חטיף, נקניק, סלמי, קל להכנה
פולני
מיובש, מעושן, סלמי
קל
בסיסית