נקניק ויסקה

נקניק וייסקה עם טעמים כפריים מעושן קלות ומיובש.
- מטחנת בשר
- מכשיר מילוי לנקניקים
- מייבש מזון
- מערבל בשר
- 1000 גרם בשר חזיר 30 % שומן (או בקר)
- 25 גרם מלח גס
- 2.5 גרם מלח ניטריט 6%
- 0.5 גרם מלח אסקרובט
- 4 גרם פוספט
- 4 גרם פלפל שחור
- 5 גרם שום גבישי
- 4 שיני שום
- 1.5 גרם אורגנו יבש
- 1.5 גרם אורגנו טרי
- 50 מ"ל מים
טחינה
יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא, במקביל יש לטחון את כל התבלינים דק.
להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3, לערבב אתו במערבל עם התבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)
נקנוק
נקנוק בשרוול בקוטר 45Ø מ"מ ליחידות של 10-15 ס"מ להשאיר בחוץ כ 24 שעות
לעשן ב-℃70 למשך שעה.
להעביר למקרר יבוש לחודש עד איבוד 35-45% מהמשקל.