נקניק פפרוני

נקניק פיקנטי ואף חריף טעים מאוד בכריך ועל פיצה

סלמי פפרוני

נקניק פיקנטי מבושל וחריף

  • 700 גרם צוואר
  • 300 גרם שומן
  • 15 גרם מלח
  • 2.5 גרם ניטריט
  • 0.5 גרם אסקרובט
  • 5 גרם פוספט
  • 5 גרם פלפל שחור טחון
  • 8 גרם פפריקה חריפה
  • 5 גרם פלפל קאיין גרוס
  • 2 כפות פלפל חריף טרי טחון
  • 5 גרם שום גרוס

טחינה

  1. מתחילים בלקצב את השומן והבשר בנפרד

    לאחר מכן יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא כמו גם את השומן,

    להוציא את הבשר ולטחון ברשת 5 ולהחזיר למקפיא לקרר שוב לחצי שעה,

    לקבנוס להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3 ולהחזיר למקפיא,

    לטחון את השומן ברשת 5 מ"מ לערבב אתו במערבל עם הבשר והתבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)

נקנוק ועישון

  1. נקנוק בשרוול קולוגן 60Ø מ"מ ומעלה.

    עישון ℃50 למשך שעה מעלים את הטמפרטורה ל℃60 כעבור שעה מעלים ל ℃70 מהמעשנה מעביר ליבוש בתנור יבוש 75°c עד לפנימי 65°c.

    וישר לאמבטיה קרח כשהתקרר להוציא לתלות ליבוש בחוץ

ההבדל בין הקבנוס לנקניק הוא רק קוטר השרוול

חטיף, סלמי
אמריקאי
מעושן, קל לביצוע
קל
בסיסית