בגט צרפתי
בגט (מצרפתית: Baguette, "מקל קטן", מכונה גם לחם צרפתי) הוא לחם צר וארוך בעל קרום פריך מאוד. בגט סטנדרטי הוא ברוחב 5–6 ס"מ, בגובה 3–4 ס"מ ואילו אורכו עשוי להגיע עד כדי מטר שלם

מרכיבים
הוראות הכנה
-
מערבבים יחד בקערת מיקסר את הקמח והמים במשך מספר דקות (בערך [timer minutes=4]4 דקות[/timer] במהירות נמוכה).
-
מוסיפים מלח, שמרים ו-100 גרם סטרטר מחמצת. לשים במשך [timer minutes=6]6-7 דקות[/timer].
-
מניחים את הבצק על מגבת ומודדים את הטמפרטורה שלו. חשוב מאוד שהטמפרטורה תהיה ℃24 מעלות.
משאירים את הבצק לנוח במשך [timer minutes=60]שעה [/timer]לפחות. חותכים את הבצק לשלושה חלקים ומעצבים שלושה כדורים שווים בגודלם. משאירים את כדורי הבצק לנוח במשך [timer minutes=30]30 דקות[/timer].
-
מקמחים את משטח העבודה. לוחצים מעט על עיגולי הבצק בשביל להוציא מהם את האוויר (לא לשטח את העיגולים יותר מדי). מרדדים מעט את העיגולים. מקפלים את החלק התחתון למרכז וסוגרים מעליו את החלק העליון. מגלגלים את הבצק ומעצבים ממנו צורה של בגט. בשלב הזה הבצק אמור להתארך בקלות. חורצים בבגט חריצים.
-
מניחים את הבצק על בד אפייה מקומח או על מגבת עם החריצים כלפי מעלה. מקפלים את הבד כלפי מעלה בצורת צינור ומניחים באותה צורה את שני העיגולים האחרים. מכסים אותם בבד. משאירים את שלושת הבגטים לתסיסה ותפיחה של [timer minutes=120]שעתיים[/timer].
-
מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של ℃250 מעלות. רגע לפני שמכניסים את הבגטים לתנור, מוזגים מים בכלי ומניחים ברצפת התנור ליצירת אדים. אופים במשך [timer minutes=22]22-23[/timer] דקות.