כמות/מנות: 1000 סהכ זמן: 1,502 hrs קושי: Intermediate

סוג’וק סלמי

סוג'וק הוא נקניק יבש, מעושן ומתובל העשוי מבשר בקר או כבש טחון.

מקור הסוג'וק במטבח הטורקי והוא נפוץ גם במדינות הבלקן ומרכז אסיה.

זמן הכנה 120 mins זמן מנוחה 1,500 hrs סהכ זמן 1,502 hrs קושי: Intermediate כמות/מנות: 1000 קלוריות: 520

מרכיבים

Cooking Mode Disabled

הוראות הכנה

  1. נקו וקצבו את הבשר מסילבר סקין גידים וכו ואת השמן קצבו לכלי נפרד וקררו את הבשר והשומן עד ל ℃1

  2. הכינו את התבלינים לפי הכמויות שיצאו לכם אחרי הקיצוב

    שמים את הסטארטר בכוס מים פושרים מסוננים בתחילת העבודה כמו גם את שרוול הקולוגן בכוס מים בשלב הזה

  3. טחנו את הבשר שלכם ברשת 5 מ"מ

    ואת השומן ברשת 8-10 מ"מ

  4. הוסף את התבלינים והתרבית לבשר הטחון שלך וערבב עד שהוא הופך דביק מאוד.כך שאם אתה תופס חופן קטן הוא יידבק ליד שלך אם תחזיק את היד שלך הפוך,

    לאחר מכן הוסף את השומן וערבב היטב.

  5. מנקנקים וקושרים את הקצוות, דוקרים את הנקניק, מורחים תרבית עובש לבן, ואז שוקלים את הנקניק. אני אוהב לרשום משקל יעד כדי לדעת מתי הוא מוכן. ירידה של 10% - 15% במשקל היא יעד טוב אני כנראה ילך על 25%-30%

  6. התסס את הסלאמי שלך על ידי הנחתו בסביבה שבין ℃24 - ℃29 עם לחות גבוהה למשך 18-24 שעות. אתה יכול להשיג לחות גבוהה על ידי עטיפת סלמי בניילון נצמד. זה נועל את הלחות. מקום טוב לתסיסה הוא בתנור שלך עם האור דולק אבל התנור כבוי. טווח המטרה לתסיסה להגיע ל-pH בין 5.2 ל-4.9,לעולם לא מעל.

  7. בזמן התסיסה אפשר להניח קרש חיתוך כבד כדי לקבל צורה אליפטית,

    לאחר סיום התסיסה לתלות באזור של ℃12 עם 80% לחות למשך 3-7 ימים (או עד להשגת ירידה במשקל המטרה). ככל שתתלו אותו יותר זמן הוא יהפוך יבש יותר (העדפה אישית שלי 30% ירידת משקל ואף מעבר)

  8. לאחר שהסוג'וק שלך סיים להתייבש, הוא מוכן לבישול ולהנאה.

    הדרך המסורתית לאכול סוג'וק פשוט לחתוך את הסוג'וק ולטגן במחבת עם ביצים סטייל בייקון.

ערכים תזונתיים

Servings 1000


Amount Per Serving
Calories 520kcal

הערה

מבוסס על המתכון הנ"ל

https://twoguysandacooler.com/sujuk/

הכנת מתכון זה?

תייג אותי אם בישלת מתכון זה. עקוב אחרי לא עוד מתכונים.

מקור תמונת מחבר

עמיקם באום

חובב בישול

טכנאי מכונות נגרות במקצועי אוהב לבשל מדי פעם לאפות ומשוגע על בשר ויש מי שיגידו בכלל !

האתר הוקם למלא צורך לרשום את המתכונים שלי בצורה מסודרת, במקום מרוכז אחד כך שיוצגו באופן שיקל עליי גם לשמור וגם לשתף מתכונים שלי ושל אחרים ששותפו איתי.

מקוה שתהנו מהמתכונים ושיצא לכם טעים תמיד.

בכל שאלה שתפנו אלי אשמח לנסות לעזור.

Rate this recipe

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Add a question

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Min

Share it on your social network