כמות/מנות: 700 סהכ זמן: 24 hrs קושי: Intermediate

קבנוס פפרוני

מקורו של הקבנוס הוא בפולין אבל פפרוני מקורו בארה”ב

שהוא בכלל ורסיה של נקניק איטלקי פיקנטי

פיקנטי וכשר.

קבנוס פפרוני

קבנוס הוא נקניק המקובל במטבח הפולני, שעשוי בשר חזיר מעושן. אורכו של נקניק הקבנוס הוא בין 30 ל-60 ס"מ ולרוב קוטרו צר (כ-1 עד 2 ס"מ).

מקור שמו של הנקניק במילה האוקראינית והרוסית "קאבאן" שמשמעה "חזיר בר", אף שיש גרסאות של הנקניק העשויות מבשר סוסים, בשר בקר או בשר עגל. בפולין נהוג לאכול את הקבנוס כמתאבן בראשית הארוחה, ולרוב הוא מוגש עם גבינה. גרסאות כשרות של נקניק זה עשויות מבשר עגל או מבשר הודו.

בישראל משמש הנקניק לרוב כמאכל של מטיילים, בשל יכולת השימור של הנקניק בלא קירור, ובשל גודלו וצורתו המקלים על נשיאתו.

זמן הכנה 2 hrs זמן בישול 10 hrs זמן מנוחה 12 hrs סהכ זמן 24 hrs קושי: Intermediate טמפרטורת בישול: 65  C כמות/מנות: 700 קלוריות: 356 מתאים לעונה: לכל השנה

Ingredients

Cooking Mode Disabled

Instructions

קיצוב וטחינה

  1. מתחילים בלקצב את השומן והבשר בנפרד

    לאחר מכן יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא כמו גם את השומן,

    להוציא את הבשר ולטחון ברשת 5 ולהחזיר למקפיא לקרר שוב לחצי שעה,

    לקבנוס להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3 ולהחזיר למקפיא,

    לטחון את השומן ברשת 5 מ"מ לערבב אתו במערבל עם הבשר והתבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)

נקנוק ועישון

  1. נקנוק בשרוול קולוגן 23Ø מ"מ או מעי טבעי.

    עישון ℃70 למשך שעה מהמעשנה מעביר ליבוש בתנור יבוש 75°c עד לפנימי 65°c.

    וישר לאמבטיה קרח כשהתקרר להוציא לתלות ליבוש בחוץ.

    לטרוף בהנאה...

ערכים תזונתיים

Servings 700


Amount Per Serving
Calories 356kcal
% Daily Value *
Total Fat 28g44%
Saturated Fat 12g60%
Trans Fat 0.75g
Cholesterol 95mg32%
Potassium 1000mg29%
Total Carbohydrate 4g2%
Protein 22g44%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

הכנת מתכון זה?

תייג אותי אם בישלת מתכון זה. עקוב אחרי לא עוד מתכונים.

מקור תמונת מחבר

עמיקם באום

חובב בישול

טכנאי מכונות נגרות במקצועי אוהב לבשל מדי פעם לאפות ומשוגע על בשר ויש מי שיגידו בכלל !

האתר הוקם למלא צורך לרשום את המתכונים שלי בצורה מסודרת, במקום מרוכז אחד כך שיוצגו באופן שיקל עליי גם לשמור וגם לשתף מתכונים שלי ושל אחרים ששותפו איתי.

מקוה שתהנו מהמתכונים ושיצא לכם טעים תמיד.

בכל שאלה שתפנו אלי אשמח לנסות לעזור.

Rate this recipe

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Add a question

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Min

Share it on your social network