פיצה נפוליטנית
פיצה נפוליטנה היא סוג של פיצה העשויה מבצק בן 4 מרכיבים בעלי יחסים קבועים, עגבניות ומגבינת מוצרלה. את הגרסה האיטלקית הקלאסית מכינים מעגבניות סן מרזנו, זן הצומח בקרבת הר וזוב, וממוצרלה "די בופלה קאמפנה", אופן הכנת הפיצה נפוליטנה מוכר כחלק מהמורשת התרבותית של איטליה.

מרכיבים
בצק
הוראות הכנה
-
בצק
מוסיפים לקערת המיקסר את הקמחים והשמרים ומתחילים ללוש עם וו לישה.
תוך כדי לישה מוסיפים לאט את המים.
לשים עד שמתאחד לכדי גוש ומוסיפים את המלח לתחתית הבצק ולשים בערך 8 דקות.
נותנים לבצק מנוחה של 30 דקות כגוש בתוך הקערה כשהיא מכוסה.
לאחר מכן נחלק לכדורים ונכדרר כדורים של 300 גרם.
נשאיר להתפחה בטמפרטורת חדר עד שהכדורים מכפילים את נפחם פי 3.
פותחים את הבצק כאשר משאירים טבעת בצק בהיקף עבה יותר.מוסיפים את הרוטב התוספות והמוצרלה ולטאבון.
ערכים תזונתיים
Servings 4
- Amount Per Serving
- Calories 245kcal
- % Daily Value *
- Total Fat 1g2%
- Trans Fat 7.2g
- Cholesterol 3.6mg2%
- Total Carbohydrate 34g12%
- Protein 11g22%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.