קבנוס פפרוני
מקורו של הקבנוס הוא בפולין אבל פפרוני מקורו בארה”ב
שהוא בכלל ורסיה של נקניק איטלקי פיקנטי
פיקנטי וכשר.
קבנוס פפרוני
קבנוס הוא נקניק המקובל במטבח הפולני, שעשוי בשר חזיר מעושן. אורכו של נקניק הקבנוס הוא בין 30 ל-60 ס"מ ולרוב קוטרו צר (כ-1 עד 2 ס"מ).
מקור שמו של הנקניק במילה האוקראינית והרוסית "קאבאן" שמשמעה "חזיר בר", אף שיש גרסאות של הנקניק העשויות מבשר סוסים, בשר בקר או בשר עגל. בפולין נהוג לאכול את הקבנוס כמתאבן בראשית הארוחה, ולרוב הוא מוגש עם גבינה. גרסאות כשרות של נקניק זה עשויות מבשר עגל או מבשר הודו.
בישראל משמש הנקניק לרוב כמאכל של מטיילים, בשל יכולת השימור של הנקניק בלא קירור, ובשל גודלו וצורתו המקלים על נשיאתו.

Ingredients
Instructions
קיצוב וטחינה
-
מתחילים בלקצב את השומן והבשר בנפרד
לאחר מכן יש לקרר את הבשר ואת יחידת המטחנה ל ℃1 במקפיא כמו גם את השומן,
להוציא את הבשר ולטחון ברשת 5 ולהחזיר למקפיא לקרר שוב לחצי שעה,
לקבנוס להוציא את הבשר ולטחון ברשת 3 ולהחזיר למקפיא,
לטחון את השומן ברשת 5 מ"מ לערבב אתו במערבל עם הבשר והתבלינים עד שניהיה דביק.(ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה)
נקנוק ועישון
-
נקנוק בשרוול קולוגן 23Ø מ"מ או מעי טבעי.
עישון ℃70 למשך שעה מהמעשנה מעביר ליבוש בתנור יבוש 75°c עד לפנימי 65°c.
וישר לאמבטיה קרח כשהתקרר להוציא לתלות ליבוש בחוץ.
לטרוף בהנאה...
ערכים תזונתיים
Servings 700
- Amount Per Serving
- Calories 356kcal
- % Daily Value *
- Total Fat 28g44%
- Saturated Fat 12g60%
- Trans Fat 0.75g
- Cholesterol 95mg32%
- Potassium 1000mg29%
- Total Carbohydrate 4g2%
- Protein 22g44%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.