כמות/מנות: 10 סהכ זמן: 2 hrs 45 mins קושי: Beginner

לימונצ’לו

לימונצ'לו הוא ליקר לימונים, שמקורו בדרום איטליה, במיוחד בסורנטו שבדרום מפרץ נאפולי ובחופה של אמאלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה.הליקר מיוצר על ידי השריית גרידת לימון, לרוב מלימונים מזן סורנטו, באלכוהול מזוקק (בין 90% ל-96% אלכוהול בנפח) במשך מספר ימים בכלי אטום, תהליך הממצה את השמן האתרי של הפרי כמו גם את צבעו וריחו לתוך האלכוהול. לאחר המיצוי מדללים במים ובסירופ לפי הטעם. לרוב המוצר הסופי מכיל בין 25% ל-35% אלכוהול בנפח.הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.מקור ויקפדיה

זמן הכנה 120 mins זמן בישול 45 mins סהכ זמן 2 hrs 45 mins קושי: Beginner כמות/מנות: 10 מתאים לעונה: לכל השנה

מרכיבים

Cooking Mode Disabled

הוראות הכנה

  1. נתחיל מלשתוף את הלימונים טוב טוב לבחור את היפים ללא פגיעות ( אפשר לקלוף חלקית בלי הפגמים)

    לקלף את הלימונים בעזרת המקלף יש להקפיד לקלוף את השכבה החיצונית בלבד בלי הלבן אשר יגרום למרירות שתהרוס את הבא'צ.

  2. את הקליפות יש להכניס לצנצנת של 5 ליטר, לכסות את הקליפות באלכוהול ולאטום את הצנצנת לתת לאלכוהול למצות את השמנים האתרים מהקליפות במשך חודשוחצי עד חודשיים.

  3. מכניסים לסיר 3 ליטר מים ואת הסוכר ומחממים עד שנמס, מקררים ל ℃10, מערבבים עם האלכוהול, ומבקבקים.

  4. מכניסים בקבוק אחד למקפיא ודואגים שיהיה בקבוק אחד שם באופן קבוע.

הכנת מתכון זה?

תייג אותי אם בישלת מתכון זה. עקוב אחרי לא עוד מתכונים.

מקור תמונת מחבר

עמיקם באום

חובב בישול

טכנאי מכונות נגרות במקצועי אוהב לבשל מדי פעם לאפות ומשוגע על בשר ויש מי שיגידו בכלל !

האתר הוקם למלא צורך לרשום את המתכונים שלי בצורה מסודרת, במקום מרוכז אחד כך שיוצגו באופן שיקל עליי גם לשמור וגם לשתף מתכונים שלי ושל אחרים ששותפו איתי.

מקוה שתהנו מהמתכונים ושיצא לכם טעים תמיד.

בכל שאלה שתפנו אלי אשמח לנסות לעזור.

Rate this recipe

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Add a question

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Min

Share it on your social network