לימונצ’לו
לימונצ'לו הוא ליקר לימונים, שמקורו בדרום איטליה, במיוחד בסורנטו שבדרום מפרץ נאפולי ובחופה של אמאלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה.הליקר מיוצר על ידי השריית גרידת לימון, לרוב מלימונים מזן סורנטו, באלכוהול מזוקק (בין 90% ל-96% אלכוהול בנפח) במשך מספר ימים בכלי אטום, תהליך הממצה את השמן האתרי של הפרי כמו גם את צבעו וריחו לתוך האלכוהול. לאחר המיצוי מדללים במים ובסירופ לפי הטעם. לרוב המוצר הסופי מכיל בין 25% ל-35% אלכוהול בנפח.הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.מקור ויקפדיה

מרכיבים
הוראות הכנה
-
נתחיל מלשתוף את הלימונים טוב טוב לבחור את היפים ללא פגיעות ( אפשר לקלוף חלקית בלי הפגמים)
לקלף את הלימונים בעזרת המקלף יש להקפיד לקלוף את השכבה החיצונית בלבד בלי הלבן אשר יגרום למרירות שתהרוס את הבא'צ.
-
את הקליפות יש להכניס לצנצנת של 5 ליטר, לכסות את הקליפות באלכוהול ולאטום את הצנצנת לתת לאלכוהול למצות את השמנים האתרים מהקליפות במשך חודשוחצי עד חודשיים.
-
מכניסים לסיר 3 ליטר מים ואת הסוכר ומחממים עד שנמס, מקררים ל ℃10, מערבבים עם האלכוהול, ומבקבקים.
-
מכניסים בקבוק אחד למקפיא ודואגים שיהיה בקבוק אחד שם באופן קבוע.