פסטרמה משוק הודו (שוורמה נקבה) טעימה ועסיסית שהפכה לתושבת קבע במקרר אצלנו
פסטרמת הודו (שווארמה נקבה)
פסטרמה שהיא תושבת קבע אצלנו במקרר .

מרכיבים
הוראות הכנה
כבישה
-
מנקים את הבשר מסילבר סקין וגידים וחותכים לקוביות
טוחנים את כל התבלינים והמלחים מוסיפים לבשר
מערבלים בטמבלר כ-5 שעות תחת קירור (לא חייב את שלב זה אבל התוצאה הרבה יותר טובה)
מעבירים למערבל בשר (אפשר גם מיקסר) מערבבים כ 5 דקות נוספות.
-
הכנה ונתינת צורה
*למי שיש תבנית מסדר בה את הבשר ודוחס
**למי שאין להכניס את הבשר לשקית וואקום תוך הידוק ונתינת צורה בפולסים מבלי שחרר את הוואקום עד שכל האויר יוצא מהבשר ולאחר מכן להלחים.
ואז להכניס למקרר ליומיים לתת למלחים לעבוד ולנתח להתגבש.
(למי שאין לו טמבלר מושך עוד יומיים שלושה במקרר.)
בישול
-
בישול ועישון
כעבור יומיים מוציאים מהמקרר
מכניסים לאמבט סו ויד ℃64 למשך 4 שעות
(או את התבנית באם היא מתאימה לחום לתנור על ב ℃80 עד ℃60 פנימי.)
בסיום מכניסים לקירור באמבט קרח ל3 שעות.
מוציאים מהקרח מסירים את הניילון מורחים בחרדל ומצפים סביב בפלפל שחור גרוס.
ואזז עישון ב ℃80 עד ℃60 פנימי.
בסיום מעבירים למקרר לקירור במשך 24 שעות.
ואז לזלול.
ערכים תזונתיים
Servings 1000
- Amount Per Serving
- Calories 126kcal
- % Daily Value *
- Total Fat 6g10%
- Saturated Fat 2g10%
- Trans Fat 0.2g
- Cholesterol 65mg22%
- Sodium 880mg37%
- Total Carbohydrate 5g2%
- Sugars 2g
- Protein 15g30%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
הערה
תודה ל Yosi Ben Vakil על הטיפים על הדרך.